När du bokar en microneedling hos mig så börjar jag med att göra en noggrann hudanalys och sedan går vi tillsammans igenom dina önskemål och vad du kan förvänta dig av behandlingen.

Microneedling är en behandlingsmetod med vetenskapligt dokumenterad effekt. En behandling med Dermapen4 är effektiv mot fina linjer och rynkor, stora porer, hud som saknar spänst och lyster, milier samt acneärr, pigmenteringar, rosacea och hudbristningar.

Dermapen4 är det mest avancerade microneedlingsverktyget på marknaden och behandlingarna är snabba och säkra med mycket goda resultat. Dermapen4 använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör 1920 hål i huden per sekund med en automatiskt vibrerande funktion. När Dermapen4 flyttas över hudens yta stimulerar den nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som små microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar. Hudens struktur förbättras och föryngras, både vad gäller det översta hudlagret och djupare ner i dermis.

Till skillnad från traditionella microneedling-rollers orsakar Dermapen4 mindre trauma i huden och minimal epidermal skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör Dermapen4 till en mycket säker och effektiv behandlingsform. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan det justerbara nåldjupet tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov. Dermapen4 är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga och svåråtkomliga områden såsom runt ögon, på läpparna och på näsan. Vidare ger Dermapen4 fina resultat på kroppen som t ex mage och lår för behandling av strier/bristningar.

Hur går en behandling med Dermapen4 till?

Behandlingsområdet rengörs grundligt och vi börjar med att peela ansiktet. Därefter desinficeras ansiktet med en spray och en blandning av serum appliceras på behandlingsområdet. Beroende på vilka delar av ansiktet som ska behandlas tränger nålarna olika djupt ner i huden och bildar små mikrokanaler. Djupet varierar mellan 0,2 mm- 2,5 mm och serumet slussas därmed ner med nålarna och ger en extra boost till huden.

Behandlingen är inte helt smärtfri, men vi gör vårt yttersta för att du ska känna minsta möjliga obehag. Själva behandlingen med nålarna varar i 5-10 minuter beroende på behandlingsområde. Vanligtvis ser man resultat redan efter sin första behandling. Mer varaktiga resultat kommer ske efter 4 till 6 behandlingar (utförda med 2-8 veckors mellanrum).

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Resultatet beror även på hur du sköter om din hur efteråt. Redan efter en behandling ser många en förbättring, men för att uppnå ett lyckat resultat rekommenderas mellan 3-6 behandlingar med ca 2-8 veckors mellanrum beroende på vad vi jobbar på. Antalet behandlingar och som rekommenderas för just dig går vi igenom på första behandlingstillfället.

Efter behandlingen

Efter behandlingen så appliceras en sheetmask som lugnar huden och är mycket uppskattad. Din hud kommer att vara varm, röd och eventuellt kännas lite svullen efter behandlingen. Känslan kan liknas med när du bränt dig i solen. Det är inget farligt utan det beror på den inflammationsprocess som satt igång i huden och symptomen brukar avta inom 4 timmar och försvinner oftast helt efter 12-18 timmar, beroende på hur djupt nålarna gått ner i huden. De flesta kan återgå till dagliga aktiviteter direkt efteråt.

Undvik fysisk ansträngning, bastubad och poolbad 48 timmar efter behandlingen.
Det går bra att tvätta och applicera smink efter 12 timmar.

Nybildning av kollagen är en långsam process och efter att en kur är avslutad, i kombination med rätt hudvård, kommer din hud förbättras under de kommande 6-12 månaderna. I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Vänligen se priser nedan och tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Kontraindikationer

I följande fall ska inte microneedling utföras:

 • Gravid eller ammande
 • Ingen brun-utan-sol en vecka innan behandlingen
 • Acne (vid behandling med medicin måste 6 månader gå efter avslutad kur).
  Vid mild akne kan man utföra behandlingen med fina resultat. Huden syresätts vilket gör att aknebakterien inte trivs.
 • Ingen botox/fillers minst 2 veckor innan behandlingen
 • Blödarsjuka och behandling med blodförtunnande medel
 • Svårinställd diabetes mellitus
 • Aktiv rosacea, inflammation i huden, öppna sår eller psoriasis
 • Pågående infektion/virus i huden, såsom Herpes Simplex eller vårtor
 • Hudcancer (i det område som ska behandlas)

ÜBER PRO Peel


ÜBER PRO Peel är en kemisk peeling från DermapenWorld och tog hem priset för årets professionella produkt från ”the Skincare Professionals Award”. ÜBER PRO Peel jobbar med att förbättra hudstrukturen, reducerar fina linjer, jämnar ut hudtonen, behandlar orenheter och ljusar upp pigmenteringar. Den innehåller bl.a. Mandelsyra, Mjölksyra, Resorcinol och Hyaluronsyra, Purodruvsyra, Kojisyra och Retinaldehyd.
En riktig superblandning!

Denna underbara kemiska peeling går utmärkt att lägga till i din Dermapen behandling.


Boka behandling

Partibehandling

T.ex. ögon, mun, hals

1090 kr

Ansikte & hals

1900 kr

Kropp

T.ex. bristningar, mage/bröst, akne på ryggen

2500 kr

Ansikte, hals & dekolletage

2900 kr

Var 3:e behandling 20% i rabatt .
Kemisk peeling ÜBER PRO ingår i varje behandling om din huds tillstånd tillåter det (värde 500 kr)